Yurt Dışında Lisans Eğitimi

Yurt dışında sınav zorunluluğu olmadan dilediği bölüme başvurabilmek ve istediği lisans eğitimini almak Türk öğrenciler için artık daha da kolay ve olası. Uzun yıllardır yapılan değişim programlarının yanı sıra üniversite programları da oldukça popüler tercihler arasında. Özellikle geçtiğimiz 5 yılda artış gösteren başvurular gösteriyor ki Türk liselerinden mezun olan öğrencilerin yurt dışında akademik olarak ve alanında çalışma imkanı olarak daha fazla fırsat sunan ülkelere ilgisi bir hayli arttı.

Hangi ülkeyi tercih etmeli, hangi üniversiteye başvurmalıyım?

Dünya sıralamaları dikkate alındığında Dünya üzerinde en başarılı gösterilen ve eğitimde elit ülkeler olarak gösterilen Amerika, Kanada, Avustralya ve İngilterelistenin başında gelmektedir. Bu ülkelerin yanı sıra Almanya, Hollanda, İsveç, Danimarka, İtalya ülkeleri de bir hayli rağbet görmektedir. Avrupa Birliği’ne girdikten sonra akademik başarı grafiği hızla yükselişe geçen Polonya, Macaristan ve Estonya da son yıllar da bir çok öğrenci tarafından tercih edilen ülkeler olmuştur.

Ülkelerin ve üniversitelerin eğitim kalitesi arttıkça öğrenci kabul kriterleri de doğru orantılı olarak katılaşmaktadır. Lise eğitimini Türkiye’de tamamlamış yada tamamlayacak olup, yurt dışında bir yüksek öğrenim kurumuna lisans eğitimi alma şartıyla başvuracak öğrencilerin öncelikle lise yıllarındaki not dökümlerini gösteren transkriptleri incelenmektedir. Diploma not ortalaması ne kadar yüksek ise öğrencilerin başvurabileceği üniversite sayısı da bir o kadar yüksek oluyor. Dünya sıralamalarında iyi yerlerde bulunan üniversitelerin de öğrencilerden yüksek diploma notu talep ettiklerini söyleyebiliriz bu durumda. Başvuracağınız üniversiteleri de lise yıllarında göstermiş olduğunuz başarıya göre seçmeniz gerekecektir.

Lisans Eğitimine başvurmak için ne gerekiyor?

Öğrencilerin hazırlayacağı evraklar başvurulacak üniversite ve okumak istedikleri bölüme göre değişkenlik göstermektedir.

Yurt dışında üniversite eğitimi için başvuru yapacak öğrencilerin Türkiye’de lise 3 eğitimini tamamlamış ve 12. sınıfa başlamış olması gerekmektedir. Her ülkenin ve üniversitenin farklı bir başvuru süreci ve takvimi olduğundan 12. sınıfın ilk dönemi bitmeden başvuruların tamamlanması kabul sürecinde öğrenciye avantaj sağlamaktadır. Okunan liseden alınacak lise not dökümü yani transkript öğrencilerin edinmesi gereken ilk belge olacaktır. Yurt dışında bir üniversitede İngilizce lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin dil yeterlilik sınavına girmeleri ve İngilizce seviyelerini belgelendirmeleri gerekmektedir. Bu sınavları Türkiye sınırları içerisinde alabilirsiniz. Tüm Dünya üniversitelerinde kabul gören bu dil sınavlarının en popüler olanları IELTS ve TOEFL sınavlarıdır. Üniversite ve başvuracağınız bölümün gereksinimlerine göre bir puan hedeflemelisiniz. Özellikle Amerika üniversiteleri öğrencilerden bu sınavların dışında SAT ya da ACT sınavları da talep edebiliyor. Dil yeterliliği olmayan öğrenciler lisans eğitimi öncesinde üniversitelerin akademik İngilizce dil eğitimlerinden ya da öğrencileri akademik eğitime hazırlayan özel dil kurumlarında kendilerini hazırlayabilirler.

Daha detaylı bilgilendirme için yol arkadaşınız olacak uzman danışmanlarımızla görüşmek için randevu alabilirsiniz.

Alacağım Üniversite Diplomasının Denkliği Var Mı?

Yurt dışında başka bir ülkenin müfredatıyla eğitim veren üniversitelerin diplomalarının Türkiye’de geçerliliğinin olması için öğrencilerin diplomalarını YÖK’e başvurarak denkliğini almaları gerekmektedir. YÖK’ün yasalarına göre Türkiye sınırları dışında eğitim veren bir yüksek öğrenim kurumunun diplomasının Türkiye’de karşılığının olması için o üniversitenin dünya sıralamalarında ilk 1000’de yer alması gerekmektedir. Ancak, atılabilecek en güzel adım başvurulacak üniversiteler belirlendikten sonra YÖK’e resmi bir dilekçe ile başvurmak ve diplomaların Türkiye’de denkiliği olup olmadığı bilgisini edinmek olacaktır.

Edubucks olarak öğrencilerimizi zor durumda bırakacak hamleler yapmamak adına başvurulacak bölüm ve üniversite kararını öğrencilerimizle yapmış olduğumuz kişiye özel görüşmeler yaparak ilerletmekteyiz. Öğrencilerimizin eğitimlerini en iyi şekilde alabilmeleri için iyi bir analiz ediyor ve buna göre de bir yol haritası çıkarıyoruz.

Neden Edubucks ile başvurmalıyım?

Üniversite başvuruları belli prosedürler takip edilerek yapılmalıdır. Hangi üniversite ve bölüme hangi şartlarda başvurulması gerektiği, öğrencinin kabulüne katkı sağlayacak destekleyici evrakların hazırlanması dikkat edilmesi gereken en mühim konudur. Doğru evrak hazırlanması, zaman yönetimi ve birinci kişiden edineceğiniz yaşam tecrübeleriyle doğru adımı atmanız için Edubucks danışmanlığı hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Yurt Dışında Yüksek Lisans Eğitimi

Lisans eğitimini Türkiye’de alan bir öğrencinin kariyeri göz önünde bulundurduğunda daha iyi bir yüksek öğrenim imkânı ve iş tecrübesi açısından yurt dışında yüksek lisans eğitimi alması eşsiz bir fırsattır. Hayallerini süsleyen mesleklerin ve eğitim alanlarının Türkiye’de yer almaması nedeniyle de son yıllar da birçok öğrencimiz yüksek lisans programları için yurt dışını tercih etmekte.

Hangi Ülkeyi Tercih Etmeli, Hangi Üniversiteye Başvurmalıyım?

Lisans eğitimi sonrasında hayatın gidişatı biraz daha iş odaklı olmaya başlamaktadır. Okumuş olduğunuz bölümün yanı sıra ilerde profesyonel iş hayatında hangi sektörde ilerlemek istediğinize göre bir yüksek lisans program seçimi yapmanız gerekmektedir.

Kendinizi 2 yıl içerisinde hangi sektörde hangi pozisyonda hangi sorumlulukları alırken hayal ediyorsunuz?

İş hayatında kuşkusuz en önemli konu tecrübedir. İngilizce yüksek lisans eğitimi veren ülkelerin size vereceği eğitim ve eğitim sonrasında tecrübe kazanmanıza imkân sağlayan çalışma izni de üniversite ve ülke seçiminde büyük rol oynamaktadır.

Yüksek Lisans Eğitimine Başvurmak İçin Ne Gerekiyor?

Yurt dışında her ne seviyede olursa olsun eğitim almak isteyen öğrencilerin bir önceki eğitiminde göstermiş olduğu başarı performansı dikkate alınır ve başvuran öğrenciler bu kriterlere göre değerlendirilir. Lisans eğitiminde olduğu gibi yüksek lisans programlarına da başvururken öğrencilerin mezun olduğu üniversitedeki transkriptleri incelenerek öğrencinin yüksek lisans programına yeterli olup olmadığı belirlenir. Her üniversite ve bölümün yeterlilikleri farklıdır.

Öğrencilerin bu programlara kabul edilip yararlı bir şekilde mezun olabilmeleri için dil yeterlilik konusunda akademik olarak belli bir seviyeyi aşmış ve İngilizce ile bir eksiğinin olmaması gerekir ve önerilir. Öğrenciler üniversitelere IELTS ve TOEFL sınavlarından elde ettikleri dil yeterlilik belgeleriyle başvururlar. Bu sınavların yanı sıra başvurulacak üniversite, öğrencilerden GMAT ya da GRE tarzı sınavlara girmelerini ve bu sınavların da belgelendirilmesini talep edebilirler.

Yüksek lisans programlarına başvurmak için spesifik olarak bazı bölümler için iş tecrübesi ve referans da gerekmektedir.

Alacağım Üniversite Diplomasının Denkliği Var Mı?

Yurt dışında başka bir ülkenin müfredatıyla eğitim veren üniversitelerin diplomalarının Türkiye’de geçerliliğinin olması için öğrencilerin diplomalarını YÖK’e başvurarak denkliğini almaları gerekmektedir. YÖK’ün yasalarına göre Türkiye sınırları dışında eğitim veren bir yüksek öğrenim kurumunun diplomasının Türkiye’de karşılığının olması için o üniversitenin dünya sıralamalarında ilk 1000’de yer alması gerekmektedir. Ancak, atılabilecek en güzel adım başvurulacak üniversiteler belirlendikten sonra YÖK’e resmi bir dilekçe ile başvurmak ve diplomaların Türkiye’de denkliğinin olup olmadığı bilgisini edinmek olacaktır.

Edubucks olarak öğrencilerimizi zor durumda bırakacak hamleler yapmamak adına başvurulacak bölüm ve üniversite kararını öğrencilerimizle yapmış olduğumuz kişiye özel görüşmeler yaparak ilerletmekteyiz. Öğrencilerimizin eğitimlerini en iyi şekilde alabilmeleri için iyi bir analiz ediyor ve buna göre de bir yol haritası çıkarıyoruz.

Neden Edubucks İle Başvurmalıyım?

Üniversite başvuruları belli prosedürler takip edilerek yapılmalıdır. Hangi üniversite ve bölüme hangi şartlarda başvurulması gerektiği, öğrencinin kabulüne katkı sağlayacak destekleyici evrakların hazırlanması dikkat edilmesi gereken en mühim konudur. Doğru evrak hazırlanması, zaman yönetimi ve birinci kişiden edineceğiniz yaşam tecrübeleriyle doğru adımı atmanız için Edubucks danışmanlığı hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Başvuru Detayları:

• Örgün Öğrenci olmak

• Mezuniyet Not Ortalamasının minimum 70 olması (Ülkeye göre değişiklik gösterir)

• IELTS/TOEFL resmi skoru

• Bölüme göre Portfolio

daha fazlası için danışmanınıza ulaşın

Başvur
© 2019 Edubucks Site Haritası | Kullanım Şartları ve Gizlilik | Cookie Preferences